Sprawdzony sposób na błyskawiczne wzmocnienie odporności dzięki wyciskanym sokom!

blog_2

Zarazki mogą nas atakować praktycznie z każdej strony. Wiele osób obecnie choruje i nie są one w stanie radzić sobie z tymi zdrowotnymi problemami. Jesienna aura oczywiście sprzyja chorobom. Organizm jest osłabiony, wyziębiony i zaczyna nam brakować słońca. Mamy trudny okres zimowy dla naszego organizmu, gdy trudno będzie sobie radzić z chorobami. Jeśli jednak wprowadzimy do swojej diety smaczne soki ze świeżych warzyw czy owoców to będzie zawsze szansa na pokonanie problemów, ponieważ nasz układ odpornościowy zostanie skutecznie wzmocniony. Warto sięgać po te składniki owocowe, które będą najlepsze w tej sytuacji. Wyciskaj owoce i warzywa bogate w witaminę C Soki z witaminą C W tym okresie najlepiej będzie wyciskać takie owoce i warzywa, które mają dużo witaminy C. jest wiele cennych propozycji między innymi brukselki, papryka zielona, szpinak czy kalafior.

W okresie jesiennym nie wszystkie składniki będą dostępne, ale na pewno warto mieć je pod uwagę, ponieważ również w naszym klimacie mamy masę cennych składników, które będą wpływać korzystnie na nasz organizm. Imbir Wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy, ale dodanie imbiru do świeżo wyciskanego soku to wielki krok w stronę zdrowia, dlatego warto to wykorzystać i przygotowywać sobie taki zdrowy sok. Wystarczy niewielki kawałek wrzucić do wyciskarki, by cieszyć się niesamowitymi możliwościami jakie nam daje właśnie ten składnik.

W wielu kulturach mówi się, że właśnie propozycje w postaci dodatku imbiru to szansa na zdrowy napój. Trzeba jednak pamiętać o tym, że imbir jest takim składnikiem, który ma mocny smak, dlatego należy na to uważać, by nie przesadzić z jego ilością, gdy sok przygotowujemy. Soki z dodatkiem imbiru będą świetnym rozwiązaniem w momencie, gdy mamy przeziębienie. Dzięki niemu będzie można rozrzedzić katar, złagodzić sobie skutki przeziębienia w postaci kaszlu i można liczyć na redukcję bólów stawów i mięśni. Mamy kilka podpowiedzi, gdy chodzi o soki z imbirem, Imbirowa pomarańcza 1-2 pomarańcze 2-3 marchwie 2cm grubości plaster korzenia imbiru Pikantny sok pełen witaminy C i B. Jest również niesamowicie bogaty w antyoksydanty i minerały. Imbirowy burak 2 zielone jabłka 2 buraki 1-2cm grubości plaster korzenia imbiru Sok ten jest pełen kwasu foliowego i minerałów takich jak potas, magnez i wiele innych. Co więcej zawiera dużo antyoksydantów i mnóstwo witaminy C. Imbirowa gruszka 2 gruszki 2 cytryna 1cm grubości plaster korzenia imbiru Pyszny sok pełen witaminy C i przeciwutleniaczy. Znakomicie oczyszcza organizm z toksyn.